Startside
Indtroduktion
Hvad vi tror
Tidsskrift
Nyhedsbrev
Historie
Musik
Billeder
Ordliste
Boghandel
I Norden
Kontakt
Kalender
Linker

EN INDTRODUKTION TIL KRISHNA-TROEN

Det er selvfølgelig umuligt at fremstille vaishnavismen med nogle få ord. Der findes en række forskellige vaishnava traditioner, og nogle af dem strækker sig flere tusind år tilbage i tiden. Shri Chaitanya Saraswat Math viderfører gaudiya traditionen, sådan som den blev udformet af Herren Chaitanya for ca. 500 år siden. Hans lære er et universelt budskab til hele menneskeheden, en lære om at sjælens sande, oprindelige natur er til et varmt og kærligt liv i hengivelse til Gud og ydmyghed mod sin næste.

Ved hjælp af de tre korte artikler herunder, vil du forhåbentligt få et indblik i gaudiya traditionens åndelighed. Disse tekster stammer fra mestre, som selv er trængt ind i Krishna troens kærne, forfattere som her søger at formidle nogle af de grundlæggende sandheder i Chaitanyas mystik.

Både indholdet og formen i dette udvalg af tekster kan virke fremmed. Selv om de tre forfattere alle har været i kontakt med den vestlige verden, tager de udgangspunkt i det indiske åndelige liv. Læseren bedes derfor studere stoffet med forsigtighed og et åbent sind, for sådan at kunne trænge ind i det som formidles. En god læsehjælp findes i den svenske ordliste .

- Teksten Sökandet efter Shri Krishna forklarer kort hvem Krishna er. Shrila Shridhara Maharaja viser her, hvordan åndelig søgen ligger til grunde for al menneskelig stræben.

- I foredraget Å fremsi Shri Krishnas navn fortæller Shrila Govinda Maharaja hvilken holdning, der ligger til grunde for vaishnavistiske bønner, samt hvordan den hengivne skal fremsige Hare Krishna mantraen.

- Til sidst trækker Shrila Bhakti Vinoda Thakura visse fundamentale principper op for et sandt åndeligt søgen i Bhagavat-talan .

De tre tekster er knyttet sammen med links på bunden af hver tekst.
 
Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare

Hare Krishna-samfundet Shri Chaitanya Saraswat Math
Online siden 1997 - http://dansk.scsmath.org